Onze sponsors

Wij zouden dit evenement niet kunnen organiseren zonder de genereuze logistieke en financiële steun van onze sponsors.

Zij steunen ons

De Koninklijke Sterrenwacht van België

De Koninklijke Sterrenwacht van België is een internationaal gerenommeerd onderzoeksinstituut met erkende expertise in de studie van de planeet Aarde en andere nabije of verre objecten in het heelal. Astronomie, astrofysica, planetologie, geofysica, seismologie, gravimetrie, ruimtelijke geodesie en zonnefysica vormen de belangrijkste onderzoeksdomeinen van de Sterrenwacht.

Als openbare instelling verleent de Koninklijke Sterrenwacht van België ook wetenschappelijke diensten aan de wetenschappelijke gemeenschap, aan het publiek, aan de overheid en aan de hele maatschappij. Dergelijke diensten omvatten tijdsdienst, beheer van het Belgisch seismisch netwerk, integratie in internationale referentiesystemen van de Belgische GNSS-stations (Global Navigation Satellite Systems zoals GPS en Galileo), gravimetrische metingen, permanente monitoring van de zonneactiviteit, ruimteweervoorspellingen en verspreiding van informatie over astronomische verschijnselen.

De Koninklijke Sterrenwacht van België beheert ook het Planetarium op de Heizel in Brussel, dat tevens de publiekstentoonstelling is van de 3 Federale Wetenschappelijke Instellingen van de Poolruimte, waar de Sterrenwacht deel van uitmaakt.

De Koninklijke Sterrenwacht van België is het gastinstituut van Soapbox Science Brussels en ondersteunt Soapbox Science Brussels bij al haar activiteiten.

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA) is een Belgisch federaal wetenschappelijk onderzoeksinstituut. Haar belangrijkste taken zijn onderzoek en openbare dienstverlening op het gebied van ruimte-aeronomie, d.w.z. de fysica en chemie van de atmosfeer van de aarde en andere hemellichamen in het zonnestelsel, en van de ruimte. Het bestudeert de invloed van de zon, de natuur en de mens op atmosferische veranderingen.

Dit Belgische kenniscentrum beschikt over de vereiste competenties om alle elementen van een ruimtemissie uit te werken om een volledige studie van een aeronomisch probleem uit te voeren: de formulering van onderzoeksdoelstellingen, het daaruit voortvloeiende ontwerp van instrumenten en ruimtemissies, de afleiding van satellietgegevensproducten, de validatie en geofysische exploitatie ervan, met inbegrip van modellering en dienstenontwikkeling. Alle activiteiten hebben één doel gemeen: de verbreding van onze kennis van de atmosferen van hemellichamen. Een betere kennis is onontbeerlijk om de burger en de beleidsmakers beter te informeren en antwoorden te vinden op de maatschappelijke uitdagingen met betrekking tot de natuurlijke omgeving waarin wij leven.

Ontdek het BIRA op https://www.aeronomie.be/ of https://youtu.be/Z3dnJRWtPhY

Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB)

Fundamenteel onderzoek in de biowetenschappen is de raison d’être van het VIB. VIB is een onafhankelijk onderzoeksinstituut waar zo’n 1.500 topwetenschappers uit binnen- en buitenland baanbrekend fundamenteel onderzoek verrichten. In die hoedanigheid verleggen ze de grenzen van wat we weten over moleculaire mechanismen en hoe die de levende organismen zoals mensen, dieren, planten en micro-organismen beheersen. Op basis van een nauw partnerschap met vijf Vlaamse universiteiten – Universiteit Gent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt – en ondersteund door een sterk financieringsprogramma, verenigt VIB de expertise van al haar medewerkers en onderzoeksgroepen in één enkel instituut. De technologietransferactiviteiten van het VIB vertalen onderzoeksresultaten naar concrete voordelen voor de maatschappij, zoals nieuwe diagnostica, therapieën en landbouwinnovaties. Deze toepassingen worden vaak ontwikkeld door jonge start-ups van het VIB of door samenwerkingen met andere bedrijven. Dit leidt ook tot extra werkgelegenheid en overbrugt de kloof tussen wetenschappelijk onderzoek en ondernemerschap. VIB neemt ook actief deel aan het publieke debat over biotechnologie door een brede waaier van wetenschappelijk onderbouwde informatie te ontwikkelen en te verspreiden. Meer info is te vinden op www.vib.be of op Twitter @VIBLifesciences.

Europlanet Benelux Hub

De Europlanet Benelux Hub heeft tot doel de planetaire wetenschappen op regionaal niveau te promoten, rekening houdend met de infrastructuren, de gemeenschap, de industrie en de onderzoeksmogelijkheden. Ze maakt deel uit van de Europlanet Society, die de vooruitgang van de Europese planeetwetenschappen en aanverwante gebieden bevordert ten voordele van de gemeenschap.

Website van de Europlanet Benelux Hub.

Zij steunden ons