Wie zijn wij

Het Brusselse lokale organisatieteam

Wij zijn een toegewijd en gemotiveerd team van zes onderzoeksters en wetenschapscommunicatiemedewerkers in het veld van ruimtewetenschap. Wij werken op de Poolruimte in Ukkel, in het zuidelijk deel van Brussel.

We hebben veel fantastische vrouwen in de wetenschap in België. Het is tijd voor het publiek om hen te ontmoeten en een Soapbox Science-evenement is een ideale manier om dit waar te maken. We hopen dat onze sprekers en hun passie een inspiratiebron zullen zijn voor de toekomstige generaties wetenschapp(st)ers.

Dr. Lê Binh San Pham, teamcoördinator, communicatiemedewerker bij de Koninklijke Sterrenwacht van België. Wetenschapster en wetenschapscommunicatieliefhebber. Gepassioneerd door wetenschap en planeten en over het delen van wetenschap met iedereen (LinkedIn: lebinhsanpham)

Dr. Arianna Piccialli, onderzoekster in planetaire atmosferen aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie. Gepassioneerd door planeten, ons zonnestelsel, wetenschapscommunicatie, diversiteit en inclusie (Twitter: @apic79, LinkedIn: ariannapiccialli)

Dr. Christine Bingen, bestudeert de samenstelling van de atmosfeer aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie. Haar favoriete bezigheden zijn public outreach, het aanpakken van klimaatproblemen en het bevorderen van inclusie en gendergelijkheid.

Dr. Marie Yseboodt, wetenschapster aan de Koninklijke Sterrenwacht van België, bestudeert de rotatie en het inwendige van Mars, Mercurius en ijzige satellieten (Twitter: @ysebm, LinkedIn: marieyseboodt)

Dr. Karolien Lefever, astronoom en atmosferisch wetenschapster, verantwoordelijk voor communicatie & public outreach bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie. Zelf beschikt ze over een sterke wetenschappelijke nieuwsgierigheid en deelt ze graag haar enthousiasme voor wetenschap met jong en oud.

Lucie Lamort, communicatiemedewerker bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie, heeft een passie voor het universum, mensen, de grote vragen en de kleine (Instagram: @lucyinthequarks, LinkedIn: lucie-lamort)

Caroline Jonas (niet in beeld), onderzoekster die haar thesis in de theoretische kosmologie aan het Max Planck Instituut in Potsdam afrondt. Binnenkort treedt zij in dienst bij het Instituut voor theoretische fysica van de KUL, waar zij verder zal proberen de mysteries van het vroege heelal te ontrafelen. Ze gelooft sterk in de kracht van rolmodellen in de wetenschap en houdt er ook van haar passie voor de wetenschap over te brengen.

Contact: Koninklijke Sterrenwacht van België, Ringlaan 3, 1180 Brussel, België

E-mail: soapboxsciencebrussels@oma.be

Facebook: https://www.facebook.com/SoapboxScienceBrussels/

Twitter: https://twitter.com/SoapboxScienceB